Varför shapewear?

Att alla kvinnor vill se så vackra ut som de bara kan är ingen hemlighet. Att känna sig vacker ger ett självförtroende och självsäkerhet som är svårslaget. 

Man har i alla tider försökt att hitta på klädesplagg som ger dig det där lilla extra lyftet eller som framhäver de rätta kurvorna. Exempelvis korsetter var väldigt populära hos den sociala eliten under 17-1800-talet. 

Idag vill man istället att det ska vara så diskret som möjligt. Man vill inte ha några synliga linjer eller annat som sticker ut under sina kläder. Därigenom uppfanns shapewear. Shapewear finns i alla möjliga olika sorter. Underklänningar, kjolar, trosor, bodys och strumpbyxor. Fördelen med detta blir att du har mycket mer utrymme för att välja ut precis rätt saker som passar under de kläderna du vill bära.

Det som gör shapewear så unikt är den kraftiga resåren och de formande panelerna som plattar till det du vill platta till och samtidigt framhäver och lyfter. 

Populära märken bland shapewear är Spanx, som är ett av världens populäraste märken. Ett annat märke är Trinny & Susannah, som tillsammans med underklädestillverkaren Cette har utvecklat en serie av olika shapewearprodukter. Trinny & Susannah är två kvinnor som regelbundet syns på tv i modesammanhang och har en lojal följarskara. 

Vart kan man köpa dessa produkter? Det finns en hel del affärer och webshoppar som säljer shapewear. En butik som har allt vad underkläder för kvinnor heter är Feminint.se. Hos dom hittar man garanterat något som passar både för fest och vardag. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *