Vad är egentligen koncernredovisning?

Det är mycket saker att hålla reda på när det gäller koncernredovisningJag har länge gått och grubblat över en sak. En sak som stör mig väldigt mycket under dagarna och som inte kan ta sig ut ur mitt huvud. Vad är egentligen koncernredovisning? Vad innebär det? Vad har man för nytta av det? Vad innebär det att jobba med det? Alla dessa frågorna har ältat sig fast i mitt huvud, men nu har jag beslutat mig för att ta reda på svaren på alla dessa frågorna, en gång för alla.

Sökningen

När man ska söka efter saker är det en bra idé att använda sig av Google. Man kan söka på precis vad man vill och i detta fallet söker jag naturligtvis på ”koncernredovising”, i hopp om att få lite svar. Man kan sen klicka sig runt på olika hemsidor tills man känner att man hittar rätt sida för en. Jag själv hittade koncernredovisning.net. En väldigt bra hemsida där man inte bara kan få information om vad koncernredovisning är, de erbjuder också tjänster inom just detta området.

Så, vad är egentligen koncernredovisning? Jo, koncernredovisning innebär att man delger information om kassaflöde, resultat och status för intressenterna. Den enda skillnaden mellan koncernredovisning och vanlig redovisning hör man faktiskt på namnet; redovisningen gäller hela koncernen, och på så sätt får man en helhetsbild som hjälper intressenter att granska koncernen som en stor enhet, istället för flera små.

Med detta svaret tycker jag själv att jag har fått en mycket bättre bild av vad begreppet koncernredovisning innebär.

 

Skulle du också vilja veta mer om koncernredovisning? Besök koncernredovisning.net för mer information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *