Tarotkort

För den som vill sätta sig in i allt som rör tarot och tarotkort finns en hel del information att hitta. Vissa ordnar och individer har jobbat i ett par hundra år med att förfina tarot och öka förståelsen för vad man kan vinna i och med denna teknik. Det är inte fel att dela upp frågan i två olika segment. Dels hur man kommer till klarhet med historian bakom tarot och den tradition som gått vidare genom sägner och dokument fram tills idag.

Den andra typen av information som rör tarot handlar om hur man använder denna teknik i praktiken. Det finns vissa som är intresserade av att både känna till bakgrunden och att kunna utöva och praktisera tekniken, medan det finns andra tarotintresserade som endast vill få veta hur man gör för att tolka tarotkort.

Hur man går till väga med Tarot

Det finns ett flertal olika kortlekar man kan använda sig av när det kommer till frågan om tarot. Vissa spår i vanliga spelkort vilka enligt vissa källor är en version och en förminskad del av en tarotlek. Därtill finns det vanliga tarotkortlekar samt vissa som bygger på något annorlunda system. De senare kan många gånger vara lite svårare att finna och de används framförallt av personer med en anknytning till de som tagit fram versionen.

De ”vanliga tarotkort” som finns att köpa ser ut på flera olika vis. Det finns motiv som för tankarna till skogen eller till stjärnorna, stadsbilder och djur. Valet av tarotkort är någonting som kan spela roll för tarotläggaren men det finns nog inte någon i branschen som skulle hävda att korten beter sig på ett visst sätt bara för att man har vissa motiv. Det är istället en fråga om hur man uppfattar korten och vilka motiv som hjälper tarotläggaren att komma i stämning. Tarot är inte någonting materiellt egentligen, även om det i mångt och mycket kan tyckas så när man använder kort. Istället har korten viss riktning vilken senare kan tolkas på olika vis. Detta är det svåra med tarot, läs mer om Tarot.

Flera av de som jobbar med tarot professionellt, kan ha fått vana av hur korten kommer och därigenom ha fått en känsla som berättar vad de betyder. Den som inte har någon erfarenhet utan som just börjat jobba med tarot, kan ha lite svårare att verkligen förstå vad som kommer upp i korten. De utbildningar som finns att gå för den som verkligen är seriös med att lära sig hur det går att använda tarot, innehåller test var man kan behöva visa att man förstått vad det handlar om och även ha lärt sig hur man tolkar tarotkort.

Skulle man inte klara av testerna kan man behöva vänta med att fortsätta med nästa kurs. Detta upplägg har gett att fler och fler verkligen sätter sig in i hur man jobbar med tarot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *