Sätt din egen prägel med kakel i ditt hem

Väggarna är den del av hemmet som många ser som enklast att göra förändringar på. Ett golv är betydligt knepigare att förändra, medan ett tak inte går att göra så mycket med. Därför är det mycket bra att det finns så pass många olika material att använda till väggarnas utsmyckning som det faktiskt gör idag. Tapeter och vanlig väggfärg är nog de första alternativen som många tänker på, men ett material som du nästan helt garanterat hittar i alla svenska hem idag är kakel. Dessa tåliga lergodsplattor har idag både en utsmyckande och skyddande roll i ditt hem, vilket du mer än väl kan dra nytta av. På Kakelplattor.nu kan du hitta en mängd olika tips på hur du kan använda kakel på ett utsmyckande sätt i ditt hem.

I både kök och badrum är det vanligt att man hittar kakel på väggarna, antingen på en mindre del eller över hela ytan. Oftast är det vid ytor som lätt kan komma i kontakt med vatten eller annat stänk som kakel med fördel används. Detta är till stor del på grund av att kakel är ett mycket tåligt material som kan stå emot det mesta. Dessutom är kakel mycket enkelt att underhålla i form av rengöring som du enklast gör med vanligt rengöringsmedel.

Att sätta sin egen prägel på ett rum med hjälp av kakel är någonting som du idag kan göra på många olika sätt. Det vanligaste kaklet som man hittar i många hem är i vitt eller någon annan ganska enkel färg. Men genom att välja ett mönstrat eller färgat kakel kan du få till ett helt nytt rum med väldigt enkla medel. Vill du inte behöva byta ut hela ditt kakel kan man idag köpa kakeldekorer som man enkelt fäster på sina plattor.

Kakel kan med fördel kombineras med många andra material för att ge just det intrycket och den känslan som du vill ha i ditt hem. Idag väljer många att ta in till exempel mosaik i rum där kakel finns. Dessa två material är till utseendet rätt lika varandra och därför fungerar de mycket bra ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *