Personliga och unika doppresenter

När ett litet barn föds vill man ofta fira den fantastiska händelsen med en stor välkomstfest för barnet där både släkt och vänner är välkomna att glädjas åt det lilla nytillskottet. Ett dop eller välkomstfest hålls oftast när barnet är ett par månader gammalt. En del föräldrar väljer att döpa sitt barn i kyrkan, andra välkomnar barnet på annat sätt genom en personligt utformad ceremoni hemma. Oavsett hur barnet firas är det brukligt att gästerna tar med doppresenter, som gärna får vara genomtänkta och personliga. 

Förslag på doppresenter

Ett litet barn kan inte själv berätta vad det önskar sig, men föräldrarna kan hjälpa till med önskemål. Kläder, leksaker och andra bruksföremål kan vara önskemål från föräldrarna. Det är härligt att få botanisera bland de allra minsta babykläderna eller bland de mjukaste gosedjuren. Kläder växer barnet dock ur och leksaker brukar också så småningom ha passerat bäst-före-datum även om man självklart kan behålla dem som minnen. Till ett dop kan det därför vara idé att skänka en present som håller länge och som barnet kan glädjas åt hela livet. 

Presenter som räcker hela livet

Några exempel på sådana presenter är t.ex. smycken, sparbössor, smyckeskrin eller varför inte en tårtspade? Ett smycke kan med fördel köpas med möjlighet att expandera det till vuxenstorlek allteftersom barnet växer. En sparbössa kan inspirera till starten på ett sparande och lägga grunden för ett ekonomiskt intresse. Smyckeskrin är också användbara hela livet. Tårtspadar och andra liknande bruksföremål är också något man kan använda hela livet och som dessutom kommer fram vid just festliga tillfällen och då kan påminna om den härliga dopfesten.

dopvagga med gravyrUtformning av doppresenten kan göras efter föräldrarnas intressen. Det är inte lätt att veta vad barnet kommer att vilja göra i livet men barnets familj kanske är hängivna seglare, cyklister eller utövare av någon sport som kan göra det lite roligt att ge en doppresent på detta speciella tema. 

Personligt med gravyr

För att göra doppresenten ännu lite mer personlig går det att gravera både smycken, smyckeskrin, tårtspadar och sparbössor med barnets namn, dopdatum eller kanske några kloka och inspirerande ord man vill att barnet ska ha med sig i livet. Gravyr kan göras på många olika material och i olika stilar vilket ger stora möjligheter till en unikt utformad present som speglar både givare och mottagare. Bara fantasin sätter gränser för en fantastisk doppresent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *