Mitt nya företag är att sälja kontorsmöbler

Glad kvinna som sitter vid sina kontorsmöbler och arbetar.Att vara ödmjuk

För två år sedan så blev jag tillfrågad om jag ville ta över VD posten på mitt jobb. Ska jag vara ärlig så var jag ganska osäker till en början, men jag såg det som en rolig sak och där jag kunde utmana mig själv och förhoppningsvis växa som människa. Så jag tackade ja.

Ett stort problem

Ganska så snart efter att jag tog över posten så insåg jag att det fanns en stor sak som jag verkligen behöver jobba med; kontorsmöblerna.

Under många år hade jag ingått i ledningen av företaget och hade aldrig riktigt sett hur de andra anställda jobbade på kontoret. Men så fort som jag blev VD så såg jag att de anställda hade det långt ifrån så bra som jag hade haft det under mina år i ledningen. Jag kände verkligen med dem eftersom jag var en av de som jobbat sig upp och faktiskt började längst ner i kopieringsrummet. Till skillnad från vår förra VD som tog över platsen från sin pappa. Han var väldigt duktig på det han gjorde men han saknade livserfarenhet och vägrade gå ner till kontoret under oss för att se hur sina anställda jobbade.

Så det var definitivt det första jag tog tag i. Jag bestämde mig för att alla som jobbade på något av våra många kontor skulle ha det precis lika bra som de som satt i ledningen. Så det blev en tur till ett möbelvaruhus för att köpa nya kontorsmöbler. Visst, det var inte billigt, men att mina anställda mår bra när dem jobbar är ändå det viktigaste, eller?

Hjälpa andra med ergonomiska kontorsmöbler

I 20 år har jag jobbat som försäljare och för 12 år sedan så startade jag mitt eget företag. Tidigare jobbade jag för ett företag som sålde upplevelser, men efter ett par år så blev jag så trött på att ständigt ha ont i ryggen och armarna efter att ha suttit vid skrivbordet hela dagarna. Så då bestämde jag mig för att jag skulle starta mitt företag som skulle sälja kontorsmöbler, bra sådana. Ergonomiska kontorsmöbler, för att kunna hjälpa folk under deras arbetsdagar.

Någon att samarbeta med

Jag hade absolut ingen erfarenhet av vad bra kontorsmöbler var för något, så jag tog kontakt med en ung kvinna som jobbade mycket med just detta, att människor ska sitta ordentligt när de jobbar. Tillsammans så startade vi detta företaget.

Vi startade igång företaget utan några som helst förväntningar och därför kan jag definitivt säga att det överträffade våra förväntningar till tusen. Inte helt oväntat så var folk väldigt intresserade av att köpa bra kontorsmöbler och företaget blomstrade rejält.

Eftersom företaget blomstrade så pass mycket så bestämde vi oss för att det var dags att utöka verksamheten och idag har vi 10 affärer över hela Sverige och vi planerar faktiskt att utöka med fem nya affärer inom fyra år.

Kort sagt så går det väldigt bra för oss och vi är väldigt glada över att vi får hjälpa folk med deras arbetsställningar och deras kontorsmöbler så att de kan få leva det livet som de förtjänar utan ryggproblem, ont i axlarna och utan alla dessa sjukdomar som kan drabba en. Läs gärna mer om kontorsmöbler här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *