Jag hittade en ny tandläkare i Farsta genom Google

Tandläkare FarstaI 2012 års Sverige är ingenting längre svart på vitt. Vad som tidigare varit statligt har nu blivit delvis privatiserat, och du behöver inte längre sitta i ett kommunalt väntrum i tandläkarmottagningen på din lokala vårdcentral. Nej, du kan välja en privat tandläkare, och det har givetvis sina unika fördelar. Utifrån mina egna erfarenheter är det ett sätt att bli lite personligare med sin tandläkare, istället för att skickas runt till nya personer varje gång. Dessutom blir hela processen lite mer nära, lite mer personlig, och nu mera kan du hitta all information du någonsin behöver på nätet. Jag hittade till exempel en tandläkare i Farsta, Tandea, genom tandläkarefarsta.se. Snabbt och enkelt.

Jag letade upp en ny privat tandläkare i Farsta

I mitt fall var det en dispyt med den lokala, statliga tandläkarmottagningen som fick mig att bryta med staten och gå över till en privattandläkare. Jag hade av misstag råkat glömma bort en tandläkartid, vilket kostade mig hundra kronor. Hundra kronor som jag tänkte att "ja, det kan jag väl betala". Men tiden gick, och ingen faktura kom hem till mig någonsin. Till slut glömde jag ju självklart bort den där struntsumman. Det är inget man gräver ner sig i ju. Vill de ha en hundring av mig för att slippa arbeta, så fine, och det faktum att det aldrig kom en faktura i brevlådan förträngdes snabbt till fördel för andra, viktigare saker i livet.

Ett år flöt förbi. Sen fick jag äntligen brev. Men inte från tandläkaren, utan från ett indrivarbolag. De menade på att jag hade struntat i den där hundralappen, och att jag nu skulle vara tvungen att betala 1 800 kronor för att inte få en betalningsanmärkning hos kronofogden. Förbannad och sviken satte jag mig på soffan med telefonen i handen och ringde och ringde. Hamnade i telefonkö här och hamnade i telefonkö där. Fick till slut prata med en människa som jag trodde skulle vara resonlig. Men icke. Det var hennes ord mot mitt. Jag sa saker som "ifall jag glömt att betala fakturan borde jag väl ha fått en påminnelse?". Men det hade jag tydligen fått trots att jag inte fått det.

Så hur som helst: jag betalade de där artonhundra kronorna och gick raka vägen till en bra och privat tandläkare i Farsta och berättade min historia. De skrattade, skakade på huvudet och erbjöd mig en tandvårdsförsäkring för hundra kronor i månaden.

  1 comment for “Jag hittade en ny tandläkare i Farsta genom Google

  1. Elias Nilsson
    27 augusti, 2012 at 11:05

    Hej!

    Vad bra att det gick så fort för dig att hitta en ny tandläkare! Ett annat sätt är att kolla på standbytid.se

    Där hittar du många väldigt duktiga tandläkare och bokar enkelt en sista-minuten-undersökning till halva priset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *