Inspirerande vardagsrum

Hur ser ditt drömvardagsrum ut?

Att renovera och inreda sitt vardagsrum är roligt. Men om man inte har någon inspiration eller några idéer alls? Vart vänder man sig då?

Börja med att titta dig omkring! Hur ser de andra delarna i ditt boende ut? Har du precis inrett sovrummet och köket så kan du se vad du tyckte om där. Ofta har man samma renoverings- och inredningsstil i hela huset. Har du marint tema i både köket och sovrummet är det inte förvånande att du egentligen vill ha lite miniatyrbåtar och sjökartor i vardagsrummet också.

Men hjälpte inte det kan du testa att titta dig ännu mer omkring. Hur ser det ut hos vänner, bekanta, släktingar? Finns det någon som har ett vardagsrum du tycker om eller någonstans där du känner att det är extra hemtrevligt? Oftast känner du dig hemma utav en anledning. Vanligtvis är det kanske för att ägarens till just det vardagsrummet är någon du tycker om, men beror det på inredningen så kanske du ska tänka på att ha något liknande.

Men är det helt lönlöst att kolla runt hemma hos dig själv och hos vänner och bekanta får du vända dig till andra inspirationskällor. Åk runt till inredningsbutiker, provsitt soffor, kolla på tapeter, försök finna inspiration där de jobbar med inspiration.

Sen är det en bra idé att kolla inredningsbloggar. Det finns en uppsjö av inredningsbloggar som kan hjälpa dig på traven. De visar vanligtvis inte bara upp sina egna boenden utan visar trender, vackra hus och fina färger. Dessa bloggar är proppade med inspiration, tips och idéer.

Hittar du inga passande bloggar kan du köpa inredningstidningar. De, precis som inredningsbutiker, jobbar med inspiration. De vill att du ska trivas i ditt vardagsrum.

Och trots trender, häftiga spotlights och en fruktan om homogen inredning finns bara ett tips; det är du som ska trivas i ditt vardagsrum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *