Hur fungerar rollups och kan jag använda sådana till mitt företag?

Rollups fungerar som en duk där du som företagare tryckt din logga och kanske en liten sorts pitch som direkt talar om vad er firma sysslar med. Hur stor du vill ha dina rollups avgör du själv och detsamma gäller hur många du vill ha – en bra sak kan dock vara att mna minst har två stycken som dels ser inbjudande ut för kunder som passerar men som också direkt visar var och med vad firman i fråga är verksam inom.

Det är alltså ett utmärkt sätt att marknadsföra sitt företag på och även ett relativt billigt sådant då rollups har en väldigt lång livstid och – vid rätt sorts material – även går att placera utomhus och i vilket väder som helst. Istället för att betala dyra pengar i annonskostnader till lokaltidningen, till tv-reklam eller till banners på internet så kan man alltså köpa exempelvis tre banners och placera synligt där man har sin firma. Rollups får nämligen folk att haja till och bli nyfikna och denna nyfikenhet leder ofta till ett besök och alltså i slutändan en potentiell affär.

Ser man vilka företag som ofta använder sig av rollups till sin marknadsföring så har vi främst bilfirmor som ett bra exempel – hur ofta har du inte åkt förbi en sådan och sett hur det utanför står två stycken rollups och fladdrar inbjudande i vinden? Det är ju mer en regel än ett undantag och här kan man alltså verkligen se hur en hel bransch har insett hur bra rollups verkligen är i jämförelse med den mer traditionella reklamen och marknadsföringen.

Naturligtvis är det inte enbart inom bilbranschen som man använder sig av rollups men det är där som man kan se det här fenomenet extra tydligt och det är därför vi använder denna bransch som exempel. Det går ju naturligtvis att applicera till vilken bransch som helst som på något sätt vill ha ett snabbt sätt att fånga kunders uppmärksamhet och då kan tänkas använda sig just av rollups.

Hur mycket kostar rollups?

Om man ser till själva kostnaden för rollups så varierar den och beror naturigtvis på dels hur stora du vill ha dem, hur mycket text samt hur många du och ditt företag behöver. Därefter kan man även räkna på vilket material man ha sina rollups i – för en kampanj utomhus så behöver man ju rollups som klarar av både värme, regn och kyla och dessa brukar i regel vara lite dyrare.

Men, man ska ändå se sina rollups som en investering och detta oavsett hur mycket de egentligen kostar. Detta då potentialen är enorm och att man på en daglig basis kan ge sig själv och sitt företag gratis reklam bara genom att ha sina rollups uppställda utanför sin firma. Som mindre företagare är kanske alltså rollups att föredra snarare än att hela tiden försöka marknadsföra sig på de mer traditionella sätten. Bästa är ju naturligtvis en slags kombination av dessa men då kostnaden där kan vara svår att finansiera så är alltså i många fall rollups den bästa lösningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *