Hälsoprodukter under graviditeten

Kvinna i hatUnder graviditeten behöver kroppen rikligt med näring, vitaminer och mineraler för att barnet ska kunna växa sig stort och starkt. Ibland räcker det dock inte endast med den näring man får från maten utan man kan behöva tillskott av olika hälsoprodukter. Järn, magnesium och zink är de absolut vanligaste bristerna man får under graviditeten och som är viktiga för barnets tillväxt. Som tur är finns det gott om hälsoprodukter för att återställa dessa brister som annars kan göra mamman tröttare än nödvändigt under graviditeten. Man kan både välja mellan att äta dessa tillskott var för sig eller att köpa tillskott som innehåller flera viktiga ämnen i en tablett.

Hälsoprodukter med magnesium är bra för gravida eftersom att magnesiumet påverkar muskel- och nervsystemets funktioner. Magnesium kombineras ofta med kalcium där magnesium ser till att kalcium, viktigt för ben och tänder, släpps in i skelettet. Zink är en hälsoprodukt som är bra för immunförsvaret och verkar positivt vid läkning av sår. Zink behövs i sin tur även för att kroppen ska kunna ta åt sig järn.

Hälsoprodukter som innehåller järn minskar trötthet och bidrar bland annat till normal kognitiv funktion, energiomsättning, syretransport i kroppen och bildning av röda blodkroppar. Hälsoprodukter kan vara bra i många sammanhang och kanske speciellt under perioder då kroppen är väldigt utsatt, som under graviditeten. Innan du börjar äta hälsoprodukter under graviditeten rekommenderas dock att du rådfrågar din barnmorska som kan ta prover och fastställa just dina behov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *