Företagets årliga julbord i Skåne

Företagets tjugoandra årliga julbord i SkåneDet må vara maj månad nu, men den som någonsin haft i ansvar att boka in företagets årliga julbord vet att man, såvitt man inte bor i Överkalix, måste vara ute i god tid. Men huserar man i Skåne, som är Sveriges mest tätbefolkade landskap och som lockar allt fler och fler företag till att omlokera sin verksamhet, går det inte direkt att ta tag i projektet den siste november. Jag jobbar på en liten, men traditionstyngd firma, och som du säkert kan gissa såhär långt så föll ansvaret inför årets julbord på mig. Det bestämdes redan förra julen. Mitt företag höll själv till i Växjö-trakten, men har sedan september i fjol flyttat verksamheten till sydvästra Skåne.

Min anställning på firman sträcker sig snart över tio års-strecket, och av föregående julbord att döma var det tvunget att vara speciellt. Alla var utomordentligt nöjda med det förra julbordet, som hölls på en klassisk restaurang vid Stortorget i Malmö, men av någon outgrundlig anledning har ledningen satt som regel att det, varje år, ska vara ett nytt ställe. Summan av kardemumman: dags att tänka om. Rejält. Varje anställd med två fungerande hjärnhalvor känner till betydelsen av att kunna anordna ett företagsevent som det här. Det visar inte bara på ett gott sinne för organisering och initiativ – jag skulle nog till och med vilja gå så långt och säga att nivån av trevlighet direkt avspeglar sig på den som står bakom arrangemanget. Med andra ord: ju gemytligare vårt julbord blir, desto bättre tycker chefer och kolleger om mig. Det är ingen banbrytande psykologi, det är bara basic human understanding.

Nybliven Skånebo

Så vad gör en nybliven skåning åt saken? Han slänger sig på telefonen, på laptopen, på nära och bekanta och ibland på fullständiga främlingar för att få tag på den information han behöver. Mångkunniga malmöiter, trofasta trelleborgare och livsglada lundensare. Tillslut hittade jag ett ställe, ett slott utanför Landskrona i Skåne, som såg ut att leva upp till de krav jag vet att ledningen har på sitt julbord.

Läs mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *