Din renovering kräver en elektriker

Att renoveringar sker i en allt större omfattning i Sverige nu för tiden har primärt två stycken förklaringar. Dels så ser man att det handlar om en trend där olika program på tv visar på små tips och tricks kring hur man på egen hand kan försköna i sitt hem. Dels – och detta är den stora anledningen – så har man idag en möjlighet att få sina renoveringar utförda till ett billigare pris än vad som varit möjligt förr.

Det vill säga; man kan idag välja att anlita professionella yrkesmän för olika renoveringar, tillbyggnader och för nybyggnationer och där man drar 30% – tidigare 50% – av arbetskostnaden på deklarationen. Rot-avdraget har verkligen öppnat tidigare stängda plånböcker över hela Sverige och gjort så att fler ansett sig ha råd att genomföra de projekt de alltid drömt om.

Det som gäller det första är dock det vi ska titta lite närmare på och här ska vi även hålla oss till den stad där renoveringar är som vanligast i Sverige. Vi ska titta lite närmare på hur det ser ut så privatpersoner renoverar i Stockholm och vilka risker som finns vid dessa projekt. Först och främst här; vi uppmuntrar naturligtvis lekmän att ta fram verktygslådan och försöka renovera på egen hand – det handlar inte om det.

Det handlar om när man utsätter sig själv – och andra – för fara och när man gör saker som man enligt lag inte får göra. Ett typiskt exempel på detta gäller elektricitet och vilka risker som finns i att dra el eller installera maskiner  utan hjälp av en behörig elektriker. Dels så löper man stor risk att skada sig själv allvarligt – blir en maskin strömförande så är det direkt livsfarligt – och dels så riskerar man att starta en kraftig eldsvåda.

En elektriker ser över ditt hem i Täby

Kort sagt här; ska du renovera i din villa i Täby, din lägenhet på Södermalm eller din våning i Gamla Stan – kontakta en elektriker direkt. Det kostar inte så mycket – rot-avdraget som vi nämnde ovan – och du får ett perfekt jobb utfört där ingen löper någon risk för skador. En elektriker kan du för övrigt anlita även vid en bostadsaffär och av exakt samma anledning.

Har du exempelvis köpt en nyrenoverad villa i Täby så finns det en ganska stor chans att exempelvis spotlights, golvvärme och installationen av tvättmaskinen inte är utförda av en elektriker och detta av de anledningar vi nämnde ovan. Hemmasnickrare kan få för sig att sköta jobb som enbart får göras av en elektriker och det enda sättet att kontrollera detta är att låta just en behörig sådan se över hur elen är dragen och hur installationerna ser ut. Det kan hindra en potentiell katastrof från att inträffa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *