Däck i Malmö

Att välja rätt däck

Alla som har körkort bör veta att det är tillåtet att köra med dubbdäck från 1 oktober till den 15 april. Nu är tiden inne för mig att byta däck efter 3 års användning. Att välja rätt däck är inte så lätt, man vill ha ett par däck som kommer att vara långvariga och som inte slitits upp så man måste köpa ett par nya redan året därpå. Bra däck är inte billiga, särskilt sprillans nya, det kan kosta upp till 3000 – 5000 kr per däck, beroende på vilken kvalitet du vill ha. Sedan finns det begagnade däck som är ett bra alternativ med tanke på prisbilden.

Begagnade däck, men i bra skick

Om man inte vill eller har råd att köpa nya däck så kan man hitta ett begagnade däck. Det finns olika anledningar till varför däck kallas för ”begagnade”. En anledning kan vara däck som suttit på fordon som varit med om skadegörelse eller krock. Däcken kan vara mer eller mindre nya men ändå hamna under benämningen, begagnade däck.

Begagnade däck kan man antingen köpa hon en däckhandlare eller hos din lokala skrothandlare. Oavsett var eller vem du köper dina begagnade däck ifrån så är otroligt viktigt att ha ett vaksamt öga. Dels på hur slitna däcken är och framförallt hur gamla de är. Oavsett vad många tror så är däck precis som mycket annat en färskvara. Så det gäller även att däcken inte har alldeles för många år på nacken även om de ser välbehållna ut.

Läs mer om Däck Malmö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *