Cykel Malmö

Jag har kört bil sedan jag var arton och äntligen fick mitt körkort. Jag älskar den över allting annat, och vet inte riktigt vad jag skulle göra utan den. Nu är det ju dock så att jag fått en riktigt fin cykel, och så står jag liksom här. Plötsligt är det meningen att jag skall börjar cykla, en aktivitet som jag inte ägnat mig åt på mer ä tio år. Visst är det så att cykling är något man aldrig glömmer, men jag vet ändå inte riktigt hur jag skall orka. Jag har ju liksom inte de benmuskler som krävs, och det tar definitivt längre tid att ta sig runt än med bil.

Sen får man väl kanske väga nackdelarna mot fördelarna. Visst kommer det ta längre tid, och visst kommer det vara tungt i början. Absolut. Å andra sidan får jag gratis träning och en massa frisk luft. Jag slipper dessutom att leta överallt efter parkeringsplatser, och jag slipper dessutom betala för den jag slutligen hittar. Det är kanske en vinst i sig själv, att uppleva Malmö med cykel, jag skall bara överkomma den lilla latmasken som bor inuti mig.

Dessutom är ju min cykel en födelsedagspresent, så det finns liksom inte en enda ursäkt som är bra nog för att slippa undan. Det är ett helt gratis experiment, så det är väl bara att ta sig i kragen och köra igång.

Oj, oj, oj, vad jag kommer ångra det här i morgon bitti när klockan ringer en timme tidigare. Det må vara så att jag skall försöka vara hurtig och spara in lite pengar, men det är synd att säga att morgnarna är min tid på dagen. Tyvärr.

Läs mer om Cykel Malmö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *