Bänkskivor finns för alla smaker och plånböcker

Det finns några sätt om vilka en husägare snabbt kan nå en förändring i sitt boende och uta att plånboken behöver ta alltför stor skada. Något som alla egentligen vill; man vill betala så lite som möjligt för att få maximal effekt och det vi tänkte göra här är att tipsa om ett specifikt område i huset – ett område som många förknippar med en extrem kostnad vid en renovering – och hur man kan även med en mindre budget kan göra en markant skillnad. Detta i form av köket i allmänhet och gällande bänkskivor i synnerhet.

För – det ska handla om just bänkskivor och vilken förändring man kan nå genom att byta sådan. Vi tänkte räkna upp några av de modeller som finns samt gå igenom lite kring i vilka typer av kök de passar samt några andra för- och nackdelar som finns inom varje modell.

Vi kan här säga att du äger ett hus i Malmö och där du har vanliga bänkskivor av aluminium monterade; en lösning som du tröttnat på och där du vill ha en förändring till det bättre. Dessa bänkskivor kan du välja att beställa till ditt hus i Malmö.

• Trä. Utöver bänkskivor av aluminium så är trä ett väldigt vanlig val och även något som varmt rekommenderas. Bänkskivor av trä är stryktåliga; de finns i många olika slag – Ek, björk, valnöt exempelvis – och de behöver inte kosta så mycket pengar. Minuset är att dessa bänkskivor kräver underhåll och att man måste vara försiktig med vatten.

• Sten. Den förmodligen lyxigaste lösningen på bänkskivor är sten och särskilt då marmor. Bänkskivor av sten – granit eller marmor – passar alla typer av kök och är en tidlös lösning som återkopplar till naturen. Det ger harmoni och en känsla av lyx som är svår att få genom något annat val. Dock: dessa kostar betydligt mer pengar och vill du investera i dessa bänkskivor till ditt kök i Malmö så måste du vara beredd att öppna plånboken. Dessutom! Se upp för exempelvis vinäger – fula fläckar! – och vara beredd på att ett tappat glas kommer att krossas på en bänkskiva av marmor.

• Laminat. Budget är inte alltid att förknippa med dålig smak och det är bänkskivor av laminat ett ypperligt exempel på. Laminat är billigt, det finns i massor av olika färger de lurar ögat att de är mer exklusiva än vad de i själva verket är. Dock: räkna inte med att de står emot tidens tans på samma sätt som ovanstående alternativ. Laminat slits och tyvärr inte på något vidare vackert sätt.

Här hittar du ett fint utbud av snygga och praktiska bänkskivor: bänkskivor.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *