Anlita en ekonomikonsult i Stockholm

I Sverige finns ett lite motsägelsefullt system för företagare. Dels så uppmuntras man att starta eget; men får bidrag av staten och man får hela tiden hör att det privata initiativet är lovvärt. Något som är bra – att våga ta chansen är något som verkligen gynnar Sverige i slutändan och för varje mindre företag som startar så ger detta i slutändan chansen till fler arbetstillfällen och ett behagligare arbetsklimat som vi alla drar nytta av. Vari ligger då det motsägelsefulla? Jo, att det är väldigt krångligt att driva ett eget företag och att man riskerar väldigt mycket om man gör fel – medvetet eller ej.

Menas med detta: att driva ett företag innebär inte att man bara sköter om det man specialiserat sig på – är man målare i Stockholm så kommer man inte enbart att måla; nej – man måste sköta allting som rör bokföring, löneutbetalningar, redovisning, fakturering och exempelvis moms och skatter också.

Det handlar om ett omfattande pappersarbete som i många fall gör att företag lägger ner sin verksamhet och där har vi problemet med att starta eget i Sverige och driva sin egen verksamhet. I kombination med att det handlar om höga straff för misskötsel kring bokföring gör att man riskerar för mycket som företagare. Det finns dock hjälp och många företag väljer också – glädjande nog – att använda denna.

En ekonomikonsult sköter nämligen allt det vi nämnde ovan och gör att exempelvis en målare i Stockholm därmed kan fokusera fullt ut på sin kärnverksamhet. Denne målare i Stockholm kan således med gott samvete lämna allt sitt pappersarbete i händerna på en extern partner – en ekonomikonsult – och helt fokusera på att företaget får in så många jobb som möjligt.

En ekonomikonsult ger dig tid i Stockholm

Hemligheten för att klara sig som mindre företagare i dagens Sverige är att använda en extern partner i form av en ekonomikonsult och detta oavsett om man är målare i Stockholm, webdesigner i Örebro eller driver en skönhetssalong i Mora.

Anlitar man inte en ekonomikonsult så får man vara beredd på att lejonparten av tiden inte kommer att läggas på det man tycker är roligt och på det man är duktig på – den kommer istället att läggas på ett omfattande pappersarbete och där man dessutom – med tanke på straffen – måste vara ytterst noggrann.

Funderar du på att starta eget i dagens Sverige så kommer du att uppmuntras, men du kommer också snabbt att bli varse om att en ekonomikonsult kan bli din bästa partner för att överleva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *