Aktiv djurkommunikation

Den som kan tala med djur har andra förutsättningar att förstå hur djuren känner sig och vad de behöver för att må bättre. Då vi har med djur att göra i vardagen direkt eller indirekt, är det nästan konstigt att inte fler har ambitionen att första vad de känner. Om man vill utbilda sig inom djurkommunikation finns det en uppsjö kurser man kan anmäla sig till. Det är i allmänhet viktigt att man har rätt sinnelag och att man har nära till fantasi och till att visualisera saker och ting. I och med att djur sällan talar verbalt på det sätt vi människor gör, får man hitta andra vägar att kommunicera. För många djur handlar det om att förmedla bilder som en kunnig person inom djurkommunikation kan snappa upp och omtolka till ett budskap. Vissa djur har helt andra sätt att sköta sin kommunikation och man kan inte säga att ett sätt fungerar lika bra för alla djur. Inte alla hundar talar på samma sätt och inte heller alla hästar.

När man först kommer in på tanken om att försöka lära sig djurkommunikation kan man titta i böcker eller gå på föreläsningar. Samtidigt är det inte alls ovanligt att man behöver gå en utbildning för att komma till klarhet med hur man skall gå till väga. Det är ett så pass ovanligt sätt att kommunicera, även om det efter en tid kan kännas mycket naturligt. Därför är det bra att ha någon man kan tala med och ställa frågor till innan man helt och fullt har kommit fram till hur man skall genomföra en kommunikation på ett bra sätt.

 

 

Kurser i djurkommunikation

Den som har blivit nyfiken på att lära sig mer om djurkommunikation kan gå en kurs och få direkt undervisning. Vissa kurser innebär att man får göra ett prov för att se till att man verkligen har förmågan att tala med djur och inte bara sitter av tiden i väntan på diplom, medan andra ser det mer som en personlig kunskap som inte behöver granskas. Vad som känns bäst är upp till var och en att bestämma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *